Dieta bezglutenowa polega na eliminacji glutenu, który jest mieszaniną białek roślinnych zawartych w produktach zbożowych takich jak pszenica (w tym orkisz), żyto, jęczmień oraz owies.
Mimo ograniczeń dieta bezglutenowa dostarcza odpowiednich ilości energii oraz składników odżywczych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Produkty zbożowe zastępujemy zbożami bezglutenowymi, takimi jak ryż, proso, gryka. Nasze menu zawiera siemię lniane, suszone owoce, orzechy, pestki dyni i słonecznika czy sezam, dostarcza niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Dieta składa się z pięciu posiłków dziennie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja.

1500 kcal
od 49.50 zł/dzień
  • -50 zł rabat przy zamówieniu na 20 dni

Zamów

1800 kcal
od 50.00 zł/dzień
  • -50 zł rabat przy zamówieniu na 20 dni

Zamów

2000 kcal
od 50.50 zł/dzień
  • -50 zł rabat przy zamówieniu na 20 dni

Zamów

Nie wiesz jaka dieta jest dla Ciebie odpowiednia?

Skorzystaj z darmowej porady na Naszym czacie lub telefonicznie z Naszym dietetykiem

731 98 98 98
kontakt@fitkurier.pl

W tym tygodniu

Poniedziałek

  • Śniadanie: Owsiane parfait z jogurtem straciatella, gruszką i orzechami włoskimi b/g
  • II Śniadanie: Super smoothie z buraka i malin
  • Obiad: Filet z kurczaka faszerowany suszonymi pomidorami i serem feta podawany na fasolce szparagowej z puree z pieczonego selera
  • Podwieczorek: Tortilla z papryką
  • Kolacja: Pasta z awokado i groszku z pieczywem b/g

Wtorek

  • Śniadanie: Owsianka kokosowa z musem z jabłka i malin b/g
  • II Śniadanie: Kuleczki rafaello z kaszy jaglanej
  • Obiad: Kurczak ala Uncle Bens z ryżem i kalafiorem b/g
  • Podwieczorek: Kremowa zupa z kukurydzy z mleczkiem kokosowym i fit popcornem
  • Kolacja: Sałatka z pieczonej rzodkiewki i migdałów

Środa

  • Śniadanie: Pasztet z grochu z paloną cebulą i glazurą musztardową z pieczywem b/g
  • II Śniadanie: Truskawkowy budyń jaglany z bananem i mandarynką
  • Obiad: Schab w sosie chrzanowym z surówką z buraka i gruszki z pieczonymi ziemniakami
  • Podwieczorek: Gazpacho z grzankami b/g
  • Kolacja: Gryczana brukselka

Czwartek

  • Śniadanie: Ryżowianka z prażonymi jabłkami i orzechami
  • II Śniadanie: Meksykańska zupa chili con carne
  • Obiad: Miodowe filety z kurczaka w gryczanej panierce z kaszą gryczaną białą i brokułem b/g
  • Podwieczorek: Ciasto marchwiowo-cynamonowe b/g
  • Kolacja: Roladki z tortilli z grillowaną cukinią, awokado i hummusem z sałatką z ogórkiem b/g

Piątek

  • Śniadanie: Omlet z pieczarkami i kukurydzą z sosem czosnkowym na jogurcie greckim
  • II Śniadanie: Deser gruszkowy z jogurtem i kokosową kruszonką b/g
  • Obiad: Miruna pieczona z porem i pestkami dyni, Pieczarki z pieca z cebulką, Puree z ziemniaka i zielonego groszku
  • Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowy z chia i miętą
  • Kolacja: Tajska sałatka

Sprawdź gdzie dowozimy

  • Busko-Zdrój (powiat)
  • Staszów (powiat)
  • Pińczów (powiat)
  • Jędrzejów (powiat)
  • Kielce (miasto)