Dieta podstawowa
Niski indeks glikemiczny, nie wykluczająca żadnych produktów. Dla osób, które chcą chudnąć zdrowo i skutecznie, bez uczucia głodu i efektu jo-jo.
1200 | 1500 | 1800 | 2000 kcal

Dieta podstawowa pozwala na zredukowanie masy ciała oraz unormowanie poziomu cukru we krwi, co hamuje apetyt i zapobiega podjadaniu niezdrowych przekąsek. Opiera się ona na niskokalorycznym, ale urozmaiconym i pełnowartościowym jadłospisie.
Dieta ta umożliwia skuteczną redukcję masy ciała bez odczuwania głodu. Należy łączyć ją z regularną aktywnością fizyczną, wówczas odchudzanie przyniesie szybsze efekty.
Menu
- PoniedziałekPon
1.03
- WtorekWt
2.03
- ŚrodaŚr
3.03
- CzwartekCzw
4.03
- PiątekPt
5.03
- SobotaSob
6.03
Śniadanie
Musli z jogurtem naturalnym, winogronem i granatem
II Śniadanie
Włoska minestrone ze świeżą bazylią
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie truflowym, pieczone ziemniaki, warzywa z miodem i tymiankiem
Podwieczorek
Pianka malinowa z amarantusem oraz winogronem
Kolacja
Warzywny gulasz na mleku kokosowym z suszonymi pomidorami
Śniadanie
Pasta z tuńczyka i awokado z kukurydzą i oliwkami oraz bagietką
II Śniadanie
Super smoothie z buraka i malin
Obiad
Grillowany kurczak z pesto z rukoli oraz ryżem i czarną soczewicą, gotowane warzywa
Podwieczorek
Sałatka makaronowa z kurczakiem i warzywami
Kolacja
Czekoladowe fit naleśniki z mąki owsianej z prażonymi jabłkami
Śniadanie
Pasta z jajka, twarogu i zielonego groszku z pełnoziarnistym żytnim pieczywem
II Śniadanie
Orzeźwiająca sałatka owocowa z migdałami i jogurtem
Obiad
Farfalle po chińsku z warzywami i indykiem z sezamem i kolendrą
Podwieczorek
Koktajl witaminowa bomba
Kolacja
Risotto z kurczakiem, burakami, jabłkami i nutą kokosa
Śniadanie
Paprykowa rolada z ziołowym twarożkiem
II Śniadanie
Zielony pudding z tapioki
Obiad
Szynka wieprzowa w sosie francuskim z kaszą bulgur oraz sałatą masłową z jogurtem
Podwieczorek
Brownie z czerwonej fasoli z frużelina jagodową
Kolacja
Sałatka z greckim serem w oregano, warzywami i sosem vinegret
Śniadanie
Owsianka kokosowa z musem z mango oraz kiwi
II Śniadanie
Mus waniliowo brzoskwiniowy z jagodami goji
Obiad
Miruna pieczona z porem z kaszą pęczak oraz surówką z marchewki i jabłka
Podwieczorek
Krem ze szczawiu z jogurtem i grzankami
Kolacja
Omlet z serem, cukinią, miętą i oliwkami
Śniadanie
Owsianka kokosowa z musem z mango oraz kiwi
II Śniadanie
Mus waniliowo brzoskwiniowy z jagodami goji
Obiad
Grillowane plastry indyka z kaszą pęczak oraz surówką z marchewki i jabłka
Podwieczorek
Krem ze szczawiu z jogurtem i grzankami
Kolacja
Omlet z serem, cukinią, miętą i oliwkami