Dieta wegetariańska
Dieta bogata w warzywa, owoce, węglowodany złożone, nienasycone kwasy tłuszczowe Dla osób, które chcą wyeliminować ze swojej diety mięso przy jednoczesnym zachowaniu odpowiednich makro i mikroskładników w swoich posiłkach.
1200 | 1500 | 1800 | 2000 kcal

Dieta Wegetariańska to wersja diety standard wyłączająca z jadłospisu mięso oraz jego przetwory, pozostawiając jednocześnie jajka oraz nabiał oraz nasiona roślin strączkowych. To świetny wybór dla osób pragnących zdrowo się odżywiać, świadomie rezygnując przy tym z potraw mięsnych- ze względów zdrowotnych, czy indywidualnych. Wszystkie posiłki komponowane są w taki sposób aby zapewnić Ci odpowiednią ilość białka, węglowodanów i tłuszczy.
Dieta składa się z pięciu posiłków dziennie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja..
Menu
- PoniedziałekPon
1.03
- WtorekWt
2.03
- ŚrodaŚr
3.03
- CzwartekCzw
4.03
- PiątekPt
5.03
- SobotaSob
6.03
Śniadanie
Musli z jogurtem naturalnym, winogronem i granatem
II Śniadanie
Włoska minestrone ze świeżą bazylią
Obiad
Kotleciki z kalafiora w sosie truflowym, pieczone ziemniaki, warzywa z miodem i tymiankiem
Podwieczorek
Pianka malinowa z amarantusem oraz winogronem
Kolacja
Warzywny gulasz na mleku kokosowym z suszonymi pomidorami
Śniadanie
Pasta z groszku i avokado z bagietką
II Śniadanie
Super smoothie z buraka i malin
Obiad
Kotlety z marchwi i białej fasoli z pesto z rukoli oraz ryżem i czarną soczewicą, gotowane warzywa
Podwieczorek
Sałatka makaronowa z jajkiem i warzywami
Kolacja
Czekoladowe fit naleśniki z mąki owsianej z prażonymi jabłkami
Śniadanie
Pasta z jajka, twarogu i zielonego groszku z pełnoziarnistym żytnim pieczywem
II Śniadanie
Orzeźwiająca sałatka owocowa z migdałami i jogurtem
Obiad
Farfalle po chińsku z warzywami, ciecierzycą, sezamem i kolendrą
Podwieczorek
Koktajl witaminowa bomba
Kolacja
Risotto z tofu, burakiem, jabłkami i nutą kokosa
Śniadanie
Paprykowa rolada z ziołowym twarożkiem
II Śniadanie
Zielony pudding z tapioki
Obiad
Szaszłyk z tofu z kaszą bulgur oraz sałatą masłową z jogurtem
Podwieczorek
Brownie z czerwonej fasoli z frużelina jagodową
Kolacja
Sałatka z greckim serem w oregano, warzywami i sosem vinegret
Śniadanie
Owsianka kokosowa z musem z mango oraz kiwi
II Śniadanie
Mus waniliowo brzoskwiniowy z jagodami goji
Obiad
Kolorowe burgery z kaszą pęczak oraz surówką z marchewki i jabłka
Podwieczorek
Krem ze szczawiu z jogurtem i grzankami
Kolacja
Omlet z serem, cukinią, miętą i oliwkami
Śniadanie
Owsianka kokosowa z musem z mango oraz kiwi
II Śniadanie
Mus waniliowo brzoskwiniowy z jagodami goji
Obiad
Kolorowe burgery z kaszą pęczak oraz surówką z marchewki i jabłka
Podwieczorek
Krem ze szczawiu z jogurtem i grzankami
Kolacja
Omlet z serem, cukinią, miętą i oliwkami