Dieta Wegetariańska + ryby
Dieta bogata w warzywa, owoce, węglowodany złożone, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz ryby. Dla osób, które chcą wyeliminować ze swojej diety mięso przy jednoczesnym zachowaniu odpowiednich makro i mikroskładników w swoich posiłkach.
1200 | 1500 | 1800 | 2000 kcal

Dieta Wegetariańska + ryby to wersja diety standard wyłączająca z jadłospisu mięso oraz jego przetwory, pozostawiając jednocześnie jajka oraz nabiał oraz nasiona roślin strączkowych. Dieta ta nie wyklucza jednak ryb. To świetny wybór dla osób pragnących zdrowo się odżywiać, świadomie rezygnując przy tym z potraw mięsnych- ze względów zdrowotnych, czy indywidualnych. Wszystkie posiłki komponowane są w taki sposób aby zapewnić Ci odpowiednią ilość białka, węglowodanów i tłuszczy. Dieta składa się z pięciu posiłków dziennie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja.
Menu
- PoniedziałekPon
18.01
- WtorekWt
19.01
- ŚrodaŚr
20.01
- CzwartekCzw
21.01
- PiątekPt
22.01
- SobotaSob
23.01
Śniadanie
Owsianka z karmelizowanym jabłkiem i orzechami laskowymi
II Śniadanie
Zapiekane warzywa korzeniowe oraz dynia z miodem i tymiankiem podane z sosem jogurtowym z miętą
Obiad
Pieczone kotlety z dorsza z kuskusem i zielonym groszkiem oraz surówką z marchewki i jabłka
Podwieczorek
Sałatka z jaśminowego ryżu, dyni, ciecierzycy i prażonego sezamu
Kolacja
Frittata z duszonymi porami i suszonymi pomidorami
Śniadanie
Twarożek z kaparami, słupki warzyw oraz chleb ze słonecznikiem i zielonym masłem
II Śniadanie
Tajska zupa curry z tofu
Obiad
Kotleciki z zielonym groszkiem w sosie grzybowym z kaszą jęczmienną oraz surówką z czerwonej kapusty
Podwieczorek
Baton energetyczny
Kolacja
Ryż z jabłkami i cynamonem z jogurtem greckim
Śniadanie
Pasta jajeczna z awokado, pomidory koktajlowe, chleb żytni na zakwasie z masłem ziołowym
II Śniadanie
Ciasteczka bakaliowe z ananasem i maliną liofilizowaną
Obiad
Pastitsio makaronowe z sandaczem, cukinią i papryką w sosie pomidorowym ze świeżymi sałatami
Podwieczorek
Kisiel truskawkowy z tapioką, jogurtem naturalnym oraz orzechami nerkowca
Kolacja
Gulasz z białej fasoli po toskańsku z pieczywem pszenno żytnim
Śniadanie
Musli dr Birchera z owocami oraz świeżą miętą
II Śniadanie
Smoothie szpinak-banan-śliwka suszona
Obiad
Kotlety jajeczne w sosie musztardowym, ryż basmati w kurkumie, ogórki kiszone
Podwieczorek
Sałatka z serem camembert, winogronem, selerem naciowym i sosem cumberland
Kolacja
Buraczane pęczotto z serem feta oraz pestkami dyni
Śniadanie
Cynamonowo - kakaowa jaglanka z orzechami i pomarańczą
II Śniadanie
Krem z buraków i wiśni z prażonymi migdałami
Obiad
Dorsz z pary w sosie szpinakowym z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z selera
Podwieczorek
Pudding chia z owocami i miętą
Kolacja
Szakszuka z pieczarkami, papryką, fasolą, oliwkami i nasionami słonecznika
Śniadanie
Cynamonowo - kakaowa jaglanka z orzechami i pomarańczą
II Śniadanie
Krem z buraków i wiśni z prażonymi migdałami
Obiad
Dorsz z pary w sosie szpinakowym z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z selera
Podwieczorek
Pudding chia z owocami i miętą
Kolacja
Szakszuka z pieczarkami, papryką, fasolą, oliwkami i nasionami słonecznika