DIETY
Wybierz dietę
DIETA OPTYMALNA

Dieta optymalna pozwala na zredukowanie masy ciała oraz unormowanie poziomu cukru we krwi, co hamuje apetyt i zapobiega podjadaniu niezdrowych przekąsek. Opiera się ona na niskokalorycznym, ale urozmaiconym i pełnowartościowym jadłospisie.
Dieta ta umożliwia skuteczną redukcję masy ciała bez odczuwania głodu. Należy łączyć ją z regularną aktywnością fizyczną, wówczas odchudzanie przyniesie szybsze efekty.
CENA: od 55 zł
W tym miesiącu przygotowujemy dla Ciebie:
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja | |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 02-10-2023 | Pumpernikiel z pieczonym schabem, warzywami i dipem chrzanowym | Ciasto pietruszkowe z ananasem z musem z kiwi oraz jagodami goji | Kurczak Tandoori z frytkami z batata oraz białą kapustą z ziarnami | Krem z buraków z migdałami | Rolada szpinakowa z truskawkowym twarożkiem, świeżymi owocami i orzechami laskowymi |
Wtorek 03-10-2023 | Ryż na mleku z musem porzeczkowo - jogurtowym oraz płatkami z kokosa | Zupa z soczewicy z suszonymi morelami | Pełnoziarniste spaghetti z sosem neapolitańskim z pulpecikami wieprzowymi oraz serem Grana Padano | Deser z tapioki z leśną frużeliną | Sałatka z jajkiem, fasolką szparagową, zielonym groszkiem i rzodkiewką z sosem czosnkowym |
Środa 04-10-2023 | Pasztet bez pieczenia z tuńczyka z warzywami oraz pełnoziarnistą bułką | Koktajl jagodowo bananowy z otrębami owsianymi | Indyjskie kofty indycze z tzatzikami oraz kaszą bulgur | Sałatka caprese z pesto z rukoli oraz sera Corregio | Bigos z cukinii z chorizo z pieczywem |
Czwartek 05-10-2023 | Czekoladowa pieczona owsianka z wiśniami | Sałatka z melonem, fetą, ogórkiem, marchewką i ryżem w kurkumie z dressingiem cytrynowym | Udko z kurczaka po wietnamsku z kuskusem oraz surówką z pora | Jagielny torcik snickers z owocami | Gulasz z batatów ze szpinakiem oraz nachosami garam masala |
Piątek 06-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Morszczuk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami razowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Sobota 07-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Indyk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami razowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Poniedziałek 09-10-2023 | Twarożek z czarnuszką i suszonymi pomidorami z chrupkim pieczywem oraz słupkami warzyw | Węgierska wege zupa gulaszowa | Indyk pieczony w sosie z zielonego pieprzu z polentą oraz świeżymi sałatami | Sałatka z jaśminowego ryżu, dyni, ciecierzycy i prażonego sezamu | Domowy paprykarz szczeciński z pieczywem i warzywami |
Wtorek 10-10-2023 | Hummus z pieczoną cebulą z pełnoziarnistą bułką oraz warzywami | Fasolowe blondie z frużeliną z owoców leśnych | Shoarma wieprzowa z pieczonymi ziemniakami oraz fit colesławem | Koktajl zielone orzeźwienie | Omlet szpinakowy z pastą z suszonych pomidorów |
Środa 11-10-2023 | Pasta jajeczna z pieczywem oraz świeżymi warzywami | Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem, ogórkami kiszonymi i ziemniakami z lekkim cytrynowym sosem | Kurczak z orzeszkami i kiełkami fasoli mung z soczewicą oraz sałatami | Bananowy deser serowy ze świeżymi owocami | Zapiekanka z warzywami oraz czerwoną fasolą z sosem czosnkowym |
Czwartek 12-10-2023 | Granola z jogurtem kokosowym oraz owocami | Waniliowy budyń jaglany z jabłkiem i rodzynkami | Strogonow wołowy z ziemniakami z wody i mizerią | Barszcz ukraiński z kapustą włoską i fasolą | Risotto z kurkami, kurczakiem i świeżym szpinakiem |
Piątek 13-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Miruna pieczona z porem z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi | Sałatka z fetą, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
Sobota 14-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Pieczona polędwiczka wieprzowa z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi | Sałatka z fetą, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
DIETA BEZ LAKTOZY

Dieta bez laktozy eliminuje laktozę, czyli cukier mleczny. Istnieje sporo wartościowych zamienników krowiego nabiału. Jedzenie to przyjemność, z powodu nietolerancji laktozy nie trzeba rezygnować z radości posiłków. Zapewniamy doskonały bilans diety dzięki zastosowaniu ryb, mięs oraz nasiona strączkowe czy jajka. Dokładamy wszelkich starań o to, by dania diety bez laktozy, były bogate w białko, wapń i witaminę D. Dieta składa się z pięciu posiłków dziennie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja.
CENA: od 60 zł
W tym miesiącu przygotowujemy dla Ciebie:
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja | |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 02-10-2023 | Pumpernikiel z pieczonym schabem, warzywami i dipem chrzanowym bez laktozy | Ciasto pietruszkowe z ananasem z musem z kiwi oraz jagodami goji | Kurczak Tandoori z frytkami z batata oraz białą kapustą z ziarnami b/l | Krem z buraków z migdałami | Rolada szpinakowa z truskawkowym twarożkiem bez laktozy, świeżymi owocami i orzechami laskowymi |
Wtorek 03-10-2023 | Ryż na mleku bez laktozy z musem porzeczkowo - jogurtowym oraz płatkami z kokosa | Zupa z soczewicy z suszonymi morelami | Pełnoziarniste spaghetti z sosem neapolitańskim z pulpecikami wieprzowymi oraz serem Grana Padano | Deser z tapioki z leśną frużeliną | Sałatka z jajkiem, fasolką szparagową, zielonym groszkiem i rzodkiewką z sosem czosnkowym b/l |
Środa 04-10-2023 | Pasztet bez pieczenia z tuńczyka z warzywami oraz pełnoziarnistą bułką b/l | Koktajl jagodowo bananowy z otrębami owsianymi b/l | Indyjskie kofty indycze z tzatzikami oraz kaszą bulgur b/l | Sałatka caprese z pesto z rukoli oraz sera Corregio b/l | Bigos z cukinii z chorizo z pieczywem |
Czwartek 05-10-2023 | Czekoladowa pieczona owsianka z wiśniami b/l | Sałatka z melonem, fetą bez laktozy, ogórkiem, marchewką i ryżem w kurkumie z dressingiem cytrynowym | Udko z kurczaka po wietnamsku z kuskusem oraz surówką z pora b/l | Jagielny torcik snickers z owocami | Gulasz z batatów ze szpinakiem oraz nachosami garam masala |
Piątek 06-10-2023 | Serek wiejski bez laktozy z Ajvarem oraz pieczywem graham | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Morszczuk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze b/l | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami razowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami b/l |
Sobota 07-10-2023 | Serek wiejski bez laktozy z Ajvarem oraz pieczywem graham | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Indyk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze b/l | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami razowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami b/l |
Poniedziałek 09-10-2023 | Twarożek bez laktozy z czarnuszką i suszonymi pomidorami z chrupkim pieczywem oraz słupkami warzyw | Węgierska wege zupa gulaszowa | Indyk pieczony w sosie z zielonego pieprzu z polentą oraz świeżymi sałatami b/l | Sałatka z jaśminowego ryżu, dyni, ciecierzycy i prażonego sezamu | Domowy paprykarz szczeciński z pieczywem i warzywami |
Wtorek 10-10-2023 | Hummus z pieczoną cebulą z pełnoziarnistą bułką oraz warzywami | Fasolowe blondie z frużeliną z owoców leśnych b/l | Shoarma wieprzowa z pieczonymi ziemniakami oraz fit colesławem | Koktajl zielone orzeźwienie | Omlet szpinakowy z pastą z suszonych pomidorów b/l |
Środa 11-10-2023 | Pasta jajeczna ze szczypiorkiem oraz świeżymi warzywami b/l | Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem, ogórkami kiszonymi i ziemniakami z lekkim cytrynowym sosem | Kurczak z orzeszkami i kiełkami fasoli mung z soczewicą oraz sałatami | Bananowy deser serowy ze świeżymi owocami b/l | Zapiekanka z warzywami i czerwoną fasolą z sosem czosnkowym b/l |
Czwartek 12-10-2023 | Granola z jogurtem kokosowym bez laktozy oraz owocami | Waniliowy budyń jaglany z jabłkiem i rodzynkami b/l | Strogonow wołowy z ziemniakami z wody i mizerią b/l | Barszcz ukraiński z kapustą włoską i fasolą b/l | Risotto z kurkami, kurczakiem i świeżym szpinakiem b/l |
Piątek 13-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem b/l | Miruna pieczona z porem z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami b/l | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi b/l | Sałatka z fetą bez laktozy, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
Sobota 14-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem b/l | Pieczona polędwiczka wieprzowa z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami bez laktozy | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi b/l | Sałatka z fetą bez laktozy, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
DIETA BEZ GLUTENU

Dieta bezglutenowa polega na eliminacji glutenu, który jest mieszaniną białek roślinnych zawartych w produktach zbożowych takich jak pszenica (w tym orkisz), żyto, jęczmień oraz owies. Mimo ograniczeń dieta bezglutenowa dostarcza odpowiednich ilości energii oraz składników odżywczych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Produkty zbożowe zastępujemy zbożami bezglutenowymi, takimi jak ryż, proso, gryka. Nasze menu zawiera siemię lniane, suszone owoce, orzechy, pestki dyni i słonecznika czy sezam, dostarcza niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dieta składa się z pięciu posiłków dziennie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja.
CENA: od 60 zł
W tym miesiącu przygotowujemy dla Ciebie:
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja | |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 02-10-2023 | Bezglutenowa kanapka z pieczonym schabem, warzywami i dipem chrzanowym | Bezglutenowe ciasto pietruszkowe z musem z kiwi oraz jagodami goji | Kurczak Tandoori z frytkami z batata oraz białą kapustą z ziarnami | Krem z buraków z migdałami | Bezglutenowa rolada szpinakowa z truskawkowym twarożkiem, świeżymi owocami i orzechami laskowymi |
Wtorek 03-10-2023 | Ryż na mleku z musem porzeczkowo - jogurtowym oraz płatkami z kokosa | Zupa z soczewicy z suszonymi morelami | Bezglutenowe spaghetti z sosem neapolitańskim z pulpecikami wieprzowymi oraz serem Grana Padano | Deser z tapioki z leśną frużeliną | Sałatka z jajkiem, fasolką szparagową, zielonym groszkiem i rzodkiewką z sosem czosnkowym |
Środa 04-10-2023 | Pasztet bez pieczenia z tuńczyka z warzywami oraz bezglutenową bułką | Koktajl jagodowo bananowy z płatkami owsianymi b/g | Indyjskie kofty indycze z tzatzikami oraz komosą ryżową | Sałatka caprese z pesto z rukoli oraz sera Corregio | Bigos z cukinii z chorizo z pieczywem b/g |
Czwartek 05-10-2023 | Bezglutenowa czekoladowa pieczona owsianka z wiśniami | Sałatka z melonem, fetą, ogórkiem, marchewką i ryżem w kurkumie z dressingiem cytrynowym | Udko z kurczaka po wietnamsku z amarantusem oraz surówką z pora b/g | Jagielny torcik snickers z owocami b/g | Gulasz z batatów ze szpinakiem oraz nachosami garam masala b/g |
Piątek 06-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem bezglutenowym | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Morszczuk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami bezglutenowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Sobota 07-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem bezglutenowym | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Indyk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami bezglutenowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Poniedziałek 09-10-2023 | Twarożek z czarnuszką i suszonymi pomidorami z bezglutenowym chrupkim pieczywem oraz słupkami warzyw | Węgierska wege zupa gulaszowa | Indyk pieczony w sosie z zielonego pieprzu z polentą oraz świeżymi sałatami | Sałatka z jaśminowego ryżu, dyni, ciecierzycy i prażonego sezamu | Domowy paprykarz szczeciński z pieczywem i warzywami b/g |
Wtorek 10-10-2023 | Hummus z pieczoną cebulą z bułką bez glutenu oraz warzywami | Fasolowe blondie z frużeliną z owoców leśnych | Shoarma wieprzowa z pieczonymi ziemniakami oraz fit colesławem | Koktajl zielone orzeźwienie | Omlet szpinakowy z pastą z suszonych pomidorów |
Środa 11-10-2023 | Pasta jajeczna z pieczywem oraz świeżymi warzywami b/g | Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem, ogórkami kiszonymi i ziemniakami z lekkim cytrynowym sosem | Kurczak z orzeszkami i kiełkami fasoli mung z soczewicą oraz sałatami | Bananowy deser serowy ze świeżymi owocami b/g | Zapiekanka z warzywami oraz czerwoną fasolą z sosem czosnkowym |
Czwartek 12-10-2023 | Granola z jogurtem kokosowym oraz owocami b/g | Waniliowy budyń jaglany z jabłkiem i rodzynkami | Strogonow wołowy z ziemniakami z wody i mizerią b/g | Barszcz ukraiński z kapustą włoską i fasolą | Risotto z kurkami, kurczakiem i świeżym szpinakiem |
Piątek 13-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Miruna pieczona z porem z amarantusem oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi b/g | Sałatka z fetą, kaszą gryczaną, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
Sobota 14-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Pieczona polędwiczka wieprzowa z amarantusem oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi b/g | Sałatka z fetą, kaszą gryczaną, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
DIETA DIABETYK

Chciałbyś dbać o sylwetkę lecz masz problemy z cukrzycą? Specjalnie dla Ciebie stworzyliśmy dietę Diabetyk, zbilansowany program bogaty we wszystkie makroskładniki, dieta która pozwoli Ci cieszyć się dobrym samopoczuciem przez cały dzień. Aby utrzymać Twój cukier na właściwym poziomie wykluczyliśmy z jadłospisu wszystkie słodycze i produkty o wysokim IG i łatwo przyswajalnych węglowodanów.
CENA: od 66 zł
W tym miesiącu przygotowujemy dla Ciebie:
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja | |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 02-10-2023 | Razowa kanapka z pieczonym schabem, warzywami i dipem chrzanowym | Ciasto pietruszkowe z malinami z musem z kiwi oraz jagodami goji | Kurczak Tandoori z frytkami z batata oraz białą kapustą z ziarnami | Krem z buraków z migdałami | Rolada szpinakowa z truskawkowym twarożkiem, świeżymi owocami i orzechami laskowymi diab. |
Wtorek 03-10-2023 | Ryż pełnoziarnisty na mleku z musem porzeczkowo - jogurtowym oraz płatkami z kokosa | Zupa z soczewicy z pomidorami diab. | Pełnoziarniste spaghetti z sosem neapolitańskim z pulpecikami wieprzowymi oraz serem Grana Padano | Placuszki z cukinii podane z serkiem wiejskim | Sałatka z jajkiem, fasolką szparagową, zielonym groszkiem i rzodkiewką z sosem czosnkowym |
Środa 04-10-2023 | Pasztet bez pieczenia z tuńczyka z warzywami oraz pełnoziarnistą bułką | Koktajl jagodowo bananowy z otrębami owsianymi i płatkami migdałów | Indyjskie kofty indycze z tzatzikami oraz kaszą bulgur | Sałatka caprese z pesto z rukoli oraz sera Corregio | Bigos z cukinii z chorizo z pieczywem |
Czwartek 05-10-2023 | Czekoladowa pieczona owsianka z wiśniami | Sałatka z melonem, fetą, ogórkiem, marchewką i ryżem w kurkumie z dressingiem cytrynowym diab. | Udko z kurczaka po wietnamsku z amarantusem oraz surówką z pora diab. | Koktajl z ogórkiem, szpinakiem, zieloną herbatą i awokado | Gulasz z batatów ze szpinakiem oraz nachosami garam masala |
Piątek 06-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Morszczuk w sosie paprykowym z ryżem pełnoziarnistym i czarną soczewicą oraz brokułem na parze diab. | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami razowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Sobota 07-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Indyk w sosie paprykowym z ryżem pełnoziarnistym i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami razowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Poniedziałek 09-10-2023 | Twarożek z czarnuszką i suszonymi pomidorami z chrupkim pieczywem oraz słupkami warzyw | Węgierska wege zupa gulaszowa | Indyk pieczony w sosie z zielonego pieprzu z polentą oraz świeżymi sałatami | Sałatka z jaśminowego ryżu, dyni, ciecierzycy i prażonego sezamu diab. | Domowy paprykarz szczeciński z pieczywem i warzywami diab. |
Wtorek 10-10-2023 | Hummus z pieczoną cebulą z pełnoziarnistą bułką oraz warzywami | Fasolowe blondie z frużeliną z owoców leśnych diab. | Shoarma wieprzowa z pieczonymi ziemniakami oraz fit colesławem | Koktajl zielone orzeźwienie diab. | Omlet szpinakowy z pastą z suszonych pomidorów |
Środa 11-10-2023 | Pasta jajeczna ze szczypiorkiem oraz świeżymi warzywami diab. | Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem, ogórkami kiszonymi i ziemniakami z lekkim cytrynowym sosem diab. | Kurczak z orzeszkami i kiełkami fasoli mung z soczewicą oraz sałatami | Koktajl z gruszką i jarmużem | Zapiekanka z warzywami oraz czerwoną fasolą z sosem czosnkowym |
Czwartek 12-10-2023 | Granola z jogurtem kokosowym oraz owocami diab. | Zielona sałatka z komosy ryżowej | Strogonow wołowy z ziemniakami z wody i mizerią | Barszcz ukraiński z kapustą włoską i fasolą | Risotto z kurkami, kurczakiem i świeżym szpinakiem diab. |
Piątek 13-10-2023 | Jaglanka z daktylami i orzeszkami arachidowymi diab. | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Miruna pieczona z porem z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Hummus pomidorowy z bułką grahamką i warzywami | Sałatka z fetą, pęczakiem, grejpfrutem oraz cytrusowym dressingiem diab. |
Sobota 14-10-2023 | Jaglanka z daktylami i orzeszkami arachidowymi diab. | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Pieczona polędwiczka wieprzowa z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Hummus pomidorowy z bułką grahamką i warzywami | Sałatka z fetą, pęczakiem, grejpfrutem oraz cytrusowym dressingiem diab. |
DIETA SPORT

Aktywność fizyczna jest Twoją pasją? Dieta dla sportowców powstała specjalnie z myślą o Tobie. Pomiędzy treningami warto pomyśleć o zdrowych i odpowiednio zbilansowanych posiłkach. Dlatego nasz zespół przygotował zestaw posiłków zawierających więcej białka, odpowiednich tłuszczy i węglowodanów przyswajalnych. Składniki biaktywne, przeciwutleniacze i minerały alkalizujące korzystnie wpłyną na kondycję i przyspieszą Twoją regenerację. Zestaw składa się z pięciu posiłków: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja.
CENA: od 73 zł
W tym miesiącu przygotowujemy dla Ciebie:
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja | |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 02-10-2023 | Pumpernikiel z pieczonym schabem, warzywami i dipem chrzanowym | Ciasto pietruszkowe z ananasem z musem z kiwi oraz jagodami goji | Kurczak Tandoori z frytkami z batata oraz białą kapustą z ziarnami | Wieprzowina Moo Shu z makaronem ryżowym i sezamem | Rolada szpinakowa z truskawkowym twarożkiem, świeżymi owocami i orzechami laskowymi |
Wtorek 03-10-2023 | Ryż na mleku z musem porzeczkowo - jogurtowym oraz płatkami z kokosa | Zupa z soczewicy z suszonymi morelami | Pełnoziarniste spaghetti z sosem neapolitańskim z pulpecikami wieprzowymi oraz serem Grana Padano | Deser z tapioki z leśną frużeliną | Orientalny kurczak z orzeszkami, ryżem i słodko kwaśną kapustą |
Środa 04-10-2023 | Pasztet bez pieczenia z tuńczyka z warzywami oraz pełnoziarnistą bułką | Kotlety z czarnej fasoli w sosie paprykowo rozmarynowym, gnocchi, surówka indyjska | Indyjskie kofty indycze z tzatzikami oraz kaszą bulgur | Sałatka caprese z pesto z rukoli oraz sera Corregio | Bigos z cukinii z chorizo z pieczywem |
Czwartek 05-10-2023 | Czekoladowa pieczona owsianka z wiśniami | Fusilli w sosie maślanym z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem | Udko z kurczaka po wietnamsku z kuskusem oraz surówką z pora | Jagielny torcik snickers z owocami | Gulasz z batatów ze szpinakiem oraz nachosami garam masala |
Piątek 06-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Pełnoziarniste farfalle z twarożkiem, sosem kokosowym i owocami | Morszczuk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Jajko zapiekane w bułce z serem, pieczarkami i szczypiorkiem | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Sobota 07-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Pełnoziarniste farfalle z twarożkiem, sosem kokosowym i owocami | Indyk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Jajko zapiekane w bułce z serem, pieczarkami i szczypiorkiem | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Poniedziałek 09-10-2023 | Twarożek z czarnuszką i suszonymi pomidorami z chrupkim pieczywem oraz warzywami | Pełnoziarniste spaghetti po chińsku z indykiem i warzywami | Indyk pieczony w sosie z zielonego pieprzu z polentą oraz świeżymi sałatami | Sałatka z jaśminowego ryżu, dyni, ciecierzycy i prażonego sezamu | Domowy paprykarz szczeciński z pieczywem i warzywami |
Wtorek 10-10-2023 | Hummus z pieczoną cebulą z pełnoziarnistą bułką oraz warzywami | Fasolowe blondie z frużeliną z owoców leśnych oraz czekoladą | Shoarma wieprzowa z pieczonymi ziemniakami oraz fit colesławem | Kotleciki z kurczaka, gnocchi oraz surówka z selera z orzechami | Omlet szpinakowy z pastą z suszonych pomidorów |
Środa 11-10-2023 | Pasta jajeczna z pieczywem oraz świeżymi warzywami | Grillowany kurczak z sosem truflowym z ryżem oraz surówką z kiszonej kapusty | Kurczak z orzeszkami i kiełkami fasoli mung z soczewicą oraz sałatami | Bananowy deser serowy ze świeżymi owocami | Zapiekanka z warzywami i czerwoną fasolą z sosem czosnkowym |
Czwartek 12-10-2023 | Granola z jogurtem kokosowym oraz owocami | Waniliowy budyń jaglany z jabłkiem, rodzynkami i czekoladą | Strogonow wołowy z ziemniakami z wody i mizerią | Penne z indykiem, kalafiorem romanesco oraz świeżą papryką w sosie śmietanowym z pesto z bazylii | Risotto z kurkami, kurczakiem i świeżym szpinakiem |
Piątek 13-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Naleśniki ze szpinakiem i migdałami | Miruna pieczona z porem z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi | Sałatka z fetą, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
Sobota 14-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Naleśniki ze szpinakiem i migdałami | Pieczona polędwiczka wieprzowa z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi | Sałatka z fetą, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
DIETA WEGETARIAŃSKA

Dieta Wegetariańska to wersja diety optymalnej wyłączająca z jadłospisu mięso oraz jego przetwory, pozostawiając jednocześnie jajka oraz nabiał oraz nasiona roślin strączkowych. To świetny wybór dla osób pragnących zdrowo się odżywiać, świadomie rezygnując przy tym z potraw mięsnych- ze względów zdrowotnych, czy indywidualnych. Wszystkie posiłki komponowane są w taki sposób aby zapewnić Ci odpowiednią ilość białka, węglowodanów i tłuszczy.
Dieta składa się z pięciu posiłków dziennie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja..
CENA: od 60 zł
W tym miesiącu przygotowujemy dla Ciebie:
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja | |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 02-10-2023 | Pumpernikiel z grillowanym serem halloumi, warzywami i dipem chrzanowym | Ciasto pietruszkowe z ananasem z musem z kiwi oraz jagodami goji | Kotlety z kalafiora i otrębów z frytkami z batata oraz kapustą z ziarnami | Krem z buraków z migdałami | Rolada szpinakowa z truskawkowym twarożkiem, świeżymi owocami i orzechami laskowymi |
Wtorek 03-10-2023 | Ryż na mleku z musem porzeczkowo - jogurtowym oraz płatkami z kokosa | Zupa z soczewicy z suszonymi morelami | Spaghetti pełnoziarniste z cukinią, pomidorem suszonym i marynowanymi cebulkami | Deser z tapioki z leśną frużeliną | Sałatka z jajkiem, fasolką szparagową, zielonym groszkiem i rzodkiewką z sosem czosnkowym |
Środa 04-10-2023 | Pasta z twarogu i pieczonej dyni z warzywami oraz bułką pełnoziarnistą | Koktajl jagodowo bananowy z otrębami owsianymi | Kaszotto z bobem, cukinią i groszkiem | Sałatka caprese z pesto z rukoli oraz sera Corregio | Bigos z cukinii z cieciorką i pieczywem |
Czwartek 05-10-2023 | Czekoladowa pieczona owsianka z wiśniami | Sałatka z melonem, fetą, ogórkiem, marchewką i ryżem w kurkumie z dressingiem cytrynowym | Szaszłyki z tofu z kuskusem oraz surówką z pora | Jagielny torcik snickers z owocami | Gulasz z batatów ze szpinakiem oraz nachosami garam masala |
Piątek 06-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Wege kotleciki w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami razowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Sobota 07-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Wege kotleciki w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami razowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Poniedziałek 09-10-2023 | Twarożek z czarnuszką i suszonymi pomidorami z chrupkim pieczywem oraz słupkami warzyw | Węgierska wege zupa gulaszowa | Kotlety z marchwi i białej fasoli w sosie z zielonego pieprzu z polentą oraz świeżymi sałatami | Sałatka z jaśminowego ryżu, dyni, ciecierzycy i prażonego sezamu | Domowy wege paprykarz szczeciński z chlebem ze słonecznikiem oraz warzywami |
Wtorek 10-10-2023 | Hummus z pieczoną cebulą z pełnoziarnistą bułką oraz warzywami | Fasolowe blondie z frużeliną z owoców leśnych | Zielone curry warzywne z pieczonymi ziemniakami oraz fit colesławem | Koktajl zielone orzeźwienie | Omlet szpinakowy z pastą z suszonych pomidorów |
Środa 11-10-2023 | Pasta jajeczna z pieczywem oraz świeżymi warzywami | Sałatka z greckim serem, jajkiem, ogórkami kiszonymi i ziemniakami z lekkim cytrynowym sosem | Tofu z orzeszkami i kiełkami fasoli mung z soczewicą oraz sałatami | Bananowy deser serowy ze świeżymi owocami | Zapiekanka z warzywami oraz czerwoną fasolą z sosem czosnkowym |
Czwartek 12-10-2023 | Granola z jogurtem kokosowym oraz owocami | Waniliowy budyń jaglany z jabłkiem i rodzynkami | Szaszłyk z tofu z ryżem z warzywami oraz surówką z marchwi i mandarynki | Barszcz ukraiński z kapustą włoską i fasolą | Risotto z kurkami, szpinakiem i zielonym groszkiem |
Piątek 13-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Kotlety ruskie z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi | Sałatka z fetą, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
Sobota 14-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Kotlety ruskie z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi | Sałatka z fetą, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
DIETA WEGETARIAŃSKA + RYBY

Dieta Wegetariańska + ryby to wersja diety optymalnej wyłączająca z jadłospisu mięso oraz jego przetwory, pozostawiając jednocześnie jajka oraz nabiał oraz nasiona roślin strączkowych. Dieta ta nie wyklucza jednak ryb. To świetny wybór dla osób pragnących zdrowo się odżywiać, świadomie rezygnując przy tym z potraw mięsnych- ze względów zdrowotnych, czy indywidualnych. Wszystkie posiłki komponowane są w taki sposób aby zapewnić Ci odpowiednią ilość białka, węglowodanów i tłuszczy. Dieta składa się z pięciu posiłków dziennie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja.
CENA: od 60 zł
W tym miesiącu przygotowujemy dla Ciebie:
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja | |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 02-10-2023 | Pumpernikiel z grillowanym serem halloumi, warzywami i dipem chrzanowym | Ciasto pietruszkowe z ananasem z musem z kiwi oraz jagodami goji | Kotlety z kalafiora i otrębów z frytkami z batata oraz kapustą z ziarnami | Krem z buraków z migdałami | Rolada szpinakowa z truskawkowym twarożkiem, świeżymi owocami i orzechami laskowymi |
Wtorek 03-10-2023 | Ryż na mleku z musem porzeczkowo - jogurtowym oraz płatkami z kokosa | Zupa z soczewicy z suszonymi morelami | Spaghetti pełnoziarniste z dorszem, cukinią, pomidorem suszonym i cebulką perłową | Deser z tapioki z leśną frużeliną | Sałatka z jajkiem, fasolką szparagową, zielonym groszkiem i rzodkiewką z sosem czosnkowym |
Środa 04-10-2023 | Pasztet bez pieczenia z tuńczyka z warzywami oraz pełnoziarnistą bułką | Koktajl jagodowo bananowy z otrębami owsianymi | Kaszotto z bobem, cukinią i groszkiem | Sałatka caprese z pesto z rukoli oraz sera Corregio | Bigos z cukinii z cieciorką i pieczywem |
Czwartek 05-10-2023 | Czekoladowa pieczona owsianka z wiśniami | Sałatka z melonem, fetą, ogórkiem, marchewką i ryżem w kurkumie z dressingiem cytrynowym | Miruna z pary z kaszą kuskus oraz surówką z pora | Jagielny torcik snickers z owocami | Gulasz z batatów ze szpinakiem oraz nachosami garam masala |
Piątek 06-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Morszczuk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami razowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Sobota 07-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Morszczuk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami razowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Poniedziałek 09-10-2023 | Twarożek z czarnuszką i suszonymi pomidorami z chrupkim pieczywem oraz słupkami warzyw | Węgierska wege zupa gulaszowa | Pulpety z dorsza w sosie z zielonego pieprzu z polentą oraz świeżymi sałatami | Sałatka z jaśminowego ryżu, dyni, ciecierzycy i prażonego sezamu | Domowy paprykarz szczeciński z pieczywem i warzywami |
Wtorek 10-10-2023 | Hummus z pieczoną cebulą z pełnoziarnistą bułką oraz warzywami | Fasolowe blondie z frużeliną z owoców leśnych | Zielone curry warzywne z pieczonymi ziemniakami oraz fit colesławem | Koktajl zielone orzeźwienie | Omlet szpinakowy z pastą z suszonych pomidorów |
Środa 11-10-2023 | Pasta jajeczna z pieczywem oraz świeżymi warzywami | Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem, ogórkami kiszonymi i ziemniakami z lekkim cytrynowym sosem | Tofu z orzeszkami i kiełkami fasoli mung z soczewicą oraz sałatami | Bananowy deser serowy ze świeżymi owocami | Zapiekanka z warzywami oraz czerwoną fasolą z sosem czosnkowym |
Czwartek 12-10-2023 | Granola z jogurtem kokosowym oraz owocami | Waniliowy budyń jaglany z jabłkiem i rodzynkami | Szaszłyk z łososia z ryżem z warzywami oraz surówką z marchwi i mandarynki | Barszcz ukraiński z kapustą włoską i fasolą | Risotto z kurkami, szpinakiem i zielonym groszkiem |
Piątek 13-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Miruna pieczona z porem z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi | Sałatka z fetą, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
Sobota 14-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Miruna pieczona z porem z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi | Sałatka z fetą, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
BEZ LAKTOZY I GLUTENU

dostarcza odpowiednich ilości energii oraz składników odżywczych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Produkty zbożowe zastąpione są zbożami bezglutenowymi, takimi jak ryż. proso, gryka. Laktoza natomiast zastąpiona jest produktami nabiałowymi bez laktozy bądź roślinnymi
zamiennikami produktów nabiałowych.
CENA: od 60 zł
W tym miesiącu przygotowujemy dla Ciebie:
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | Kolacja | |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 02-10-2023 | Kanapka z pieczonym schabem, warzywami i dipem chrzanowym b l/g | Bezglutenowe ciasto pietruszkowe z musem z kiwi oraz jagodami goji | Kurczak Tandoori z frytkami z batata oraz białą kapustą z ziarnami b/l | Krem z buraków z migdałami | Rolada szpinakowa z truskawkowym twarożkiem, świeżymi owocami i orzechami laskowymi b l/g |
Wtorek 03-10-2023 | Ryż na mleku bez laktozy z musem porzeczkowo - jogurtowym oraz płatkami z kokosa | Zupa z soczewicy z suszonymi morelami | Bezglutenowe spaghetti z sosem neapolitańskim z pulpecikami wieprzowymi oraz serem Grana Padano | Deser z tapioki z leśną frużeliną | Sałatka z jajkiem, fasolką szparagową, zielonym groszkiem i rzodkiewką z sosem czosnkowym b/l |
Środa 04-10-2023 | Pasztet bez pieczenia z tuńczyka z warzywami oraz bułką b l/g | Koktajl jagodowo bananowy z płatkami owsianymi b l/g | Indyjskie kofty indycze z tzatzikami oraz komosą ryżową b/l | Sałatka caprese z pesto z rukoli oraz sera Corregio b/l | Bigos z cukinii z chorizo z pieczywem b/g |
Czwartek 05-10-2023 | Czekoladowa pieczona owsianka z wiśniami b l/g | Sałatka z melonem, fetą bez laktozy, ogórkiem, marchewką i ryżem w kurkumie z dressingiem cytrynowym | Udko z kurczaka po wietnamsku z amarantusem oraz surówką z pora b l/g | Jagielny torcik snickers z owocami b/g | Gulasz z batatów ze szpinakiem oraz nachosami garam masala b/g |
Piątek 06-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem bezglutenowym b/l | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Morszczuk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze b/l | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami bezglutenowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami b/l |
Sobota 07-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem bezglutenowym b/l | Wiśniowy koktajl z czerwoną fasolą | Indyk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze b/l | Minestrone a'la Fit Kurier z grzankami bezglutenowymi | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami b/l |
Poniedziałek 09-10-2023 | Twarożek z czarnuszką z chrupkim pieczywem oraz słupkami warzyw b l/g | Węgierska wege zupa gulaszowa | Indyk pieczony w sosie z zielonego pieprzu z polentą oraz świeżymi sałatami b/l | Sałatka z jaśminowego ryżu, dyni, ciecierzycy i prażonego sezamu | Domowy paprykarz szczeciński z pieczywem i warzywami b/g |
Wtorek 10-10-2023 | Hummus z pieczoną cebulą z bułką bez glutenu oraz warzywami | Fasolowe blondie z frużeliną z owoców leśnych b/l | Shoarma wieprzowa z pieczonymi ziemniakami oraz fit colesławem | Koktajl zielone orzeźwienie | Omlet szpinakowy z pastą z suszonych pomidorów b/l |
Środa 11-10-2023 | Pasta jajeczna ze szczypiorkiem oraz świeżymi warzywami b l/g | Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem, ogórkami kiszonymi i ziemniakami z lekkim cytrynowym sosem | Kurczak z orzeszkami i kiełkami fasoli mung z soczewicą oraz sałatami | Bananowy deser serowy ze świeżymi owocami b l/g | Zapiekanka z warzywami i czerwoną fasolą z sosem czosnkowym b/l |
Czwartek 12-10-2023 | Granola z jogurtem kokosowym oraz owocami b l/g | Waniliowy budyń jaglany z jabłkiem i rodzynkami b/l | Strogonow wołowy z ziemniakami z wody i mizerią b l/g | Barszcz ukraiński z kapustą włoską i fasolą b/l | Risotto z kurkami, kurczakiem i świeżym szpinakiem b/l |
Piątek 13-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem b/l | Miruna pieczona z porem z amarantusem oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi b l/g | Sałatka z fetą, kaszą, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem b l/g |
Sobota 14-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem b/l | Pieczona polędwiczka wieprzowa z amarantusem oraz białą kapustą z ziarnami | Batonik z daktyli z płatkami kokosowymi b l/g | Sałatka z fetą, kaszą, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem b l/g |
DIETA LOW CARB

Dieta niskowęglowodanowa (low carb) zakłada ograniczenie spożycia produktów bogatych w cukry do maksymalnie 35% zapotrzebowania energetycznego w ciągu dnia. Osobom zdrowym pozwala zrzucić zbędne kilogramy, a pacjentom cierpiącym na cukrzycę – ustabilizować poziom cukru we krwi. Polecana jest również wszystkim aktywnym osobom, planującym rozbudowę tkanki mięśniowej. Źródłami kalorii są głównie tłuszcze oraz w mniejszym stopniu białka. W odróżnieniu od diet ketogenicznych, low-carb może być stosowana długoterminowo i nie pociąga za sobą ryzyka dla zdrowia. W naszych posiłkach znajdziesz najwyższej jakości mięso, ryby, nabiał, jaja, orzechy, nasiona oraz lokalne świeże warzywa i owoce. Zestaw składa się z 4 posiłków: śniadanie, 2 śniadanie, obiad, kolacja.
CENA: od 75 zł
W tym miesiącu przygotowujemy dla Ciebie:
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad | Kolacja | |
---|---|---|---|---|
Poniedziałek 02-10-2023 | Pumpernikiel z pieczonym schabem, warzywami i dipem chrzanowym | Ciasto pietruszkowe z ananasem z musem z kiwi oraz jagodami goji | Kurczak Tandoori z frytkami z batata oraz białą kapustą z ziarnami | Rolada szpinakowa z truskawkowym twarożkiem, świeżymi owocami i orzechami laskowymi |
Wtorek 03-10-2023 | Muffiny jajeczne z szynką i serem cheddar | Zupa z soczewicy z suszonymi morelami | Pełnoziarniste spaghetti z sosem neapolitańskim z pulpecikami wieprzowymi oraz serem Grana Padano | Sałatka z jajkiem, fasolką szparagową, zielonym groszkiem i rzodkiewką z sosem czosnkowym |
Środa 04-10-2023 | Pasztet bez pieczenia z tuńczyka z warzywami oraz pełnoziarnistą bułką | Cynamonowy koktajl jabłkowo - kokosowy | Indyjskie kofty indycze z tzatzikami oraz kaszą bulgur | Bigos z cukinii z chorizo z pieczywem |
Czwartek 05-10-2023 | Jaja sadzone na bekonie z warzywami | Sałatka z melonem, fetą, ogórkiem, marchewką i ryżem w kurkumie z dressingiem cytrynowym | Udko z kurczaka po wietnamsku z kuskusem oraz surówką z pora | Gulasz z batatów ze szpinakiem oraz nachosami garam masala |
Piątek 06-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Koktajl kokosowy z wiśniami | Morszczuk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Sobota 07-10-2023 | Serek wiejski z Ajvarem oraz pieczywem graham | Koktajl kokosowy z wiśniami | Indyk w sosie paprykowym z ryżem i czarną soczewicą oraz brokułem na parze | Zapiekanka warzywna z sosem jogurtowym z miętą oraz migdałami |
Poniedziałek 09-10-2023 | Twarożek z czarnuszką i suszonymi pomidorami oraz jajko na bekonie | Węgierska wege zupa gulaszowa | Indyk pieczony w sosie z zielonego pieprzu z polentą oraz świeżymi sałatami | Domowy paprykarz szczeciński z warzywami |
Wtorek 10-10-2023 | Hummus z pieczoną cebulą z pełnoziarnistą bułką oraz warzywami | Fasolowe blondie z frużeliną z owoców leśnych | Shoarma wieprzowa z pieczonymi ziemniakami oraz fit colesławem | Omlet szpinakowy z pastą z suszonych pomidorów |
Środa 11-10-2023 | Pasta jajeczna z pieczywem oraz świeżymi warzywami | Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem, ogórkami kiszonymi i ziemniakami z lekkim cytrynowym sosem | Kurczak z orzeszkami i kiełkami fasoli mung z soczewicą oraz sałatami | Zapiekanka z warzywami oraz czerwoną fasolą z sosem czosnkowym |
Czwartek 12-10-2023 | Granola z jogurtem kokosowym oraz owocami | Leśna śmietanka z chia | Strogonow wołowy z ziemniakami z wody i mizerią | Leczo z cukinii z mięsem mielonym |
Piątek 13-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Miruna pieczona z porem z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Sałatka z fetą, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
Sobota 14-10-2023 | Jaglanka z winogronem, daktylami i orzeszkami arachidowymi | Zupa ze szczawiu z jajem na twardo oraz świeżym koperkiem | Pieczona polędwiczka wieprzowa z kaszą orkiszową oraz białą kapustą z ziarnami | Sałatka z fetą, pęczakiem, pomarańczami oraz cytrusowym dressingiem |
W jaki sposób podgrzać moją dietę pudełkową?

Zanurzenie pudełka w gorącej wodzie: Do garnka z wrzącą wodą zanurz pudełko.
Proces ten powinien trwać do 5-6 minut.
W kuchence mikrofalowej: Wystarczy zerwać folię i w zależności od mocy mikrofalówki
podgrzewać od 1,5 do 3 minut.
Tradycyjnie: Wyjmij zawartość pudełka i umieść w garnku.
Do przygotowywania zdrowych posiłków w cateringu dietetycznym FitKurier wykorzystujemy produkty, warzywa i owoce w większości od lokalnych producentów. Wszystkie zdrowe posiłki które dla Ciebie
przygotowujemy mają bardzo wyrazisty i naturalny smak.
Posiłki należy spożyć do 3 dni od daty produkcji umieszczonej na etykiecie.